Potentialanalys

Vi hjälper er att identifiera er befintliga kundportföljs och marknadens potential, så att fokus i säljarbetet läggs på kunder med stor potential.

Identifiera potential att hämta hem

Alla säljorganisationer vill sälja mer och alla säljchefer vill få ut mer av sin säljorganisation. Men i det dagliga säljarbete som då krävs så lägger säljare regelmässigt för mycket tid på kunder med liten potential och för lite tid på kunder med stor potential.

Den billigaste intäktskronan kommer många gånger från befintliga kunder som man behåller och utvecklar. Trots det missar många säljorganisationer att på riktigt behålla och utveckla sina befintliga kunder. Istället har man för stort fokus på att jaga in nya kunder.

Identifiera kundportföljens och marknadens potential

Baserat på ett faktabaserat beslutsunderlag om kundportföljens utveckling (faktabaserad kundanalys), så hjälper vi er att metodiskt identifiera kundportföljens ytterligare potential, så att ni sedan konkret kan agera på analysen och genomföra säljaktiviteter för att hämta hem potentialen. Vi hjälper er att sätta en struktur, så att ni kan följa upp att ni verkligen jobbar löpande för att hämta hem potentialen och inte tappar fokus och halkar in i gamla hjulspår. Arbetet att identifiera kundportföljens ytterligare potential resulterar även i definierade kännetecken som rätt nya kunder ska ha när ni jobbar mot uppsatta mål. 

Hör av dig så berättar vi mer om hur vi konkret kan hjälpa er identifiera den ytterligare potentialen i er kundportfölj och identifiera potentialen på marknaden, så att ni sedan konkret kan hämta hem den och sälja mer.

White paper – faktabaserad kundanalys

Vilken ytterligare intäktspotential finns i er befintliga kundportfölj?

Skriv till oss här så skickar vi vårt white paper om faktabaserad kundanalys som beskriver hur du går tillväga för att ta reda på svaret.

Exempel på organisationer som genom åren valt att arbeta med oss

Behöver du vägledning?

Ring oss eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom sälj.